The ultimate sporters convenience

Recreatieplas Toolenburg

De recreatieplas ligt aansluitend op de Hoofddorpse wijk Toolenburg. De plas is bereikbaar via de IJweg en de Bennebroekerweg en is ook heel goed bereikbaar per fiets.

Recreatieplas Toolenburg

Het totale recreatiegebied is ruim 85 hectare groot. Op een mooie zomerse dag wordt rekening gehouden met ongeveer 6000 bezoekers (350.000 mensen per jaar).

De vormgeving van het gebied is geïnspireerd door de er om heen liggende polder. Rechthoekige vormen worden afgewisseld door kronkelige oevers, slingerende paden en rafelige randen. Het gebied kan ruwweg worden ingedeeld in drie zones:

Recreatieplas Toolenburg

  • Het parkgebied: Hier kan gewandeld en gespeeld worden. Er komt een speelweide en een kleine speelvijver.
  • Het natuurgebied: hier mag de natuur zijn gang gaan: ondiepe, drassige stukken waar amfibieën en vissen gedijen, een zanderig terrein met duinvegetatie. In dit gebied komt ook een plek voor honden.
  • De oever- en waterrecreatie: In dit gebied kan men zonnen, zwemmen en surfen. Het eiland scheidt de surfers van de zwemmers.

Recreatieplas Toolenburg

Hier bevindt zich tevens het TimePoint systeem. Naast de weg, op ongeveer 25 meter van de startlijn, hangt een scorebord. Hierop is direct nadat je het TimePoint passeert, jouw persoonlijke rondetijd te zien. En dat elke ronde opnieuw. Je kan zo je tijden per ronde vergelijken en op een ander tijdstip op timepoint.mylaps.com opzoeken, vergelijken met eerder gereden tijden, of met de rondetijden van andere sporters. Natuurlijk kan de chip ook gebruikt worden voor trainingsgroepen en verenigingen. Je kunt een chip kopen bij MYLAPS.


Actuele rondetijden - Geen data beschikbaar

Rondetijden vandaag Rondetijden gisteren Rondetijden vorige week