The ultimate sporters convenience

Haarlemmermeerse bos

Haarlemmermeerse Bos

Het Haarlemmermeerse Bos is bereikbaar via de IJweg (adres lokatie IJweg 961, 2131 LV Hoofddorp, gemeente Haarlemmermeer).

Het Haarlemmermeerse Bos is 115 hectare groot. Het is een parkbos achtig gebied rondom een recreatieplas dat ligt ten noordwesten van Hoofddorp. In 1979 is het gebied officieel voor publiek opengesteld en sindsdien heeft het Haarlemmermeerse Bos zich ontwikkeld tot een regionale trekpleister voor dagrecreanten, wandelaars, trimmers, fietsers, zwemmers, surfers, hondenbezitters, ruiters en sportvissers. Het noordwestelijke deel van het bos was in 2002 onderdeel van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade. De fraaie tuinen en een speelbos zijn gehandhaafd. Ook het bijzondere Haarlemmermeer Paviljoen, aan de westelijke oever van de recreatieplas, blijft voor bezoekers te bewonderen.

Haarlemmermeerse Bos

Er worden regelmatig evenementen gehouden in het Haarlemmermeerse Bos. Een bekend evenement is inmiddels het jaarlijks terugkerende Concours Hippique Hoofddorp en Mysteryland Haarlemmermeer.

In het Haarlemmermeerse Bos is het Historisch Museum Haarlemmermeer gevestigd in de Grote Schuur en er zijn 3 horecavestigingen in het Bos waaronder strandpaviljoen Papa's Beachhouse. Vlakbij dit strandpaviljoen is de start- en finish van de TimePoint Haarlemmermeerse Bos.

Voor meer info: http://www.haarlemmermeer.nl/Sport_en_vrije_tijd.

Plattegrond Haarlemmermeerse Bos


Actuele rondetijden - Geen data beschikbaar

Rondetijden vandaag Rondetijden gisteren Rondetijden vorige week